Ház
Origó
HázOrigoval pont a központban

Veszprém megye, Tapolca


külterületi fejlesztési ingatlan 

Ingatlan adatai

Irányár: 100 000 000 Ft
Típus: kereskedelmi/ipari ingatlan
Kategória: eladó
Alapterület: 2 100 m2
Fűtés: -
Állapota: -
Szobák száma: -
Építés éve: -
Szintek száma: -

Részletes leírás

21 hektár - mely a tapolcai és lesencetomaji önkormányzatok által gazdasági: ipari park, kereskedelmi, szolgáltatási, illetve lakópark, szállodaépítés, szabadidő-centrum stb. céljára kijelölt 250 hektáros területhez közvetlenül csatlakozik.Egy tagban, de legfeljebb három részben értékesíthető. A terület jellemző adatait az alábbiakban adom meg:

A földterület elhelyezkedése:

Tapolca nyugati határában, a Tapolcát a Balatonnal összekötő nagy forgalmú főközlekedési úton. A földterületet déli oldalról az említett főközlekedési út határolja; mely pár kilométerrel távolabb a 84-es, Keszthelyt Sopronnal összekötő főútba torkollik. Északi oldalról a Keszthely-Tapolca-Szombathely-Sopron vasútvonal, nyugati oldaláról pedig egy harmadrendű aszfalt út, amely a pár száz méterre lévő vasútállomásához vezet. A földterülettől 1 kilométerre a tapolcai repülőtér található. (Jelenleg nem üzemel.)
Az ajánlott földterület – túl azon, hogy közúti és vasúti szállítást egyaránt kiválóan biztosító lehetőséggel rendelkezik – víz-, gáz-, villany-, telefon- és csatorna közművekkel is ellátható. E 21 hektáros terület mind ipari és gazdasági, mind pedig kereskedelmi létesítmények (például: bevásárló centrum), valamint idegenforgalmi/turisztikai beruházások (például szálloda stb.) céljára kiválóan alkalmas.

A földterület ára – a konstrukció jellegétől, a vásárolni szándékolt terület nagyságától és elhelyezkedésétől függően – négyzetméterenként: 2-4 euró.



Idegenforgalmi „tájékoztató”


A 24 ezer lakosú Tapolca, a fürdőkultúrájáról – termálfürdőjéről – híres város, amely termál jellege következtében minden évszakban jelentős idegenforgalommal bír. Legújabban felfedezett termálforrására újabb gyógyszálló épül. Tapolca másik idegenforgalmi nevezetessége a tapolcai Tavasbarlang (csónakázó-tó) és barlag-gyógyfürdő. Az idegenforgalom a város lakosságát többszörösen felülmúlja; komoly potenciális vásárlóerőként jelentkezik.

Ugyancsak nagy vonzerőt képvisel a Balaton közelsége. A Balatontól mindössze 10 kilométerre települt Tapolca és a Balaton között éppen a 84-es Balaton-Sopron, illetve a felkínált földterületet határoló főúton zajlik – évszaktól függetlenül – a meglehetősen élénk a forgalom.

Tapolcáról közúton igen gyorsan és rövid idő alatt elérhetők a közelben települt Balatoni nevezetességek, mint: Keszthely, avagy Hévíz. Mindkét település évszaktól független idegenforgalmi nevezetességekkel rendelkezik. A keszthelyi Festetics-kastély, Georgikon Múzeum, avagy a Helikon ünnepi-napok éppúgy, mint a világhírű hévízi Termál-tófürdő.

A Balaton északi partján, a Balatoni Nemzeti Park részeként pedig az ugyancsak évszakfüggetlen turisztikai vonzerő: Tihany; Balatonfüred az ismert Anna-bállal és még ismertebb szívkórházával, illetve Nagyvázsony a nemzetközileg is ismert lovasnapokkal az, ami a Balaton északi-parti (bakonyi) turizmusát biztosítja. Ide sorolnám szintén, az immár évi rendszerességgel megrendezett Művészetek Völgye kulturális napokat is, melynek a balatoni felvidék dombos gyönyörű tájvidéke, a Tapolcától csupán karnyújtásnyira lévő Kapolcs és -környéki falvak biztosítanak idillikus környezetet, s mely minden évben egyre rangosabb művészeti fesztiválok színhelyét adja.

Meg kell még említeni a borairól híres Badacsonyt, mely csonka vulkanikus bazaltkúpjával és hangulatos borospincéivel ugyancsak turistákat vonzó nevezetesség, illetve Szigligetet, amely a hazai és külhoni művészvilág ismert pihenőhelye, valamint szólni kell a Bakony gyöngyszeméről: Veszprémről.

A Tapolca-Szigliget-Keszthely-Hévíz, illetve a Tapolca-Badacsony-Tihany-Balatonfüred-Nagyvázsony által határol háromszögek fókuszában, a Kőszeg-Sopron-Balaton útvonal mentén, mint a Balatoni Nemzeti Park központja települt Tapolca.

És mindezen idegenforgalmi nevezetességek ölelésében, Tapolca közvetlen határában helyezkedik el az általam eladásra felkínált gazdasági/kereskedelmi/szolgáltatási célú földterület, mely kivételesen ideális helyet biztosíthatna például egy „Balaton Holiday Center” számára. A Balaton északi részét „ellátó” kulturális-, szórakoztató- és bevásárló központ területén helyet kaphatna egy wellnes- és élménypark csakúgy, mint a thermálvízre épülő, minden évszakban nyitva tartó „vizipark-város”; avagy egy nagy vonzerővel és profittal kecsegtető játék- és kaszinó park. A lehetőségek sora végtelen, az ideális helyen, a Balaton közelében fekvő földterület pedig adott…

További adatok

Telekterület: -
Kert mérete: -
Erkély mérete: -
Felszereltség: -
Parkolás: -
Kilátás: -
Egyéb extrák:  
-

Hirdető adatai

Hirdető neve: Lepsényi Gábor
Kapcsolattartó: -
Hirdető telefonszáma: +36 30 858 8290
Honlap: -